10-21 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER

Tre sunne supper som metter

Publisert: 29.01.2018

Oppskriftene for deg som vil leve sunt uten å gå sulten.


Smakfulle og mettende supper er perfekte deg som både vil tenke sunt og samtidig kose deg med et varmt måltid. Å lage dem fra bunnen av går raskere enn man kanskje skulle tro, og gir mer smak og færre kalorier en mange poseløsninger.

Hva med å bytte ut den tradisjonelle matpakken med en hjemmelaget ”rett i koppen”-variant, eller krydre hverdagsmiddagen med eksotiske smaker? Her er tre sunne supper du lager i en fei!

 

Purre- og brokkolisuppe med egg

SHOP0128_Remseelementer_EasiestWay_Mat_Liertoppen2

Du trenger:

1 stk purre

1 stk brokkoli

1 liter vann

2 stk hønsebuljongterninger

4 ss pesto

1 dl kremfløte

Saften av ¼ sitron

4 ss virgin olivenolje

1 ts salt

1 ts kvernet pepper

 

Slik gjør du:

1. Vask purren godt og snitt den fint opp. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken, del den på langs og skjær i tynne skiver.

2. Kok opp vann og terninger med hønsebuljong. Ha i purre og brokkoli og la det koke til alt er mørt.

3. Mos alt til en jevn suppe med en stavmikser eller food prosessor.

4. Kok opp suppen på nytt og smak til med pesto, kremfløte, sitronsaft, salt og pepper.

Server purre- og brokkolisuppe med posjert egg. Ha på litt god olivenolje på toppen.

(Oppskrift: MatPrat / Foto: Alexander Benjaminsen / MatPrat)

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

SHOP0128_Remseelementer_EasiestWay_Mat_Liertoppen3

Du trenger:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili

1 ss olje til steking

1 boks hermetiske røde linser (380 gram)

1 boks hakkede hermetiske tomater (390 gram)

1 liter hønsebuljong (utblandet)

½ ts salt

¼ ts pepper

 

400 g renskåret svinekjøtt i strimler

2 ss olje til steking

½ ts salt

½ ts pepper

 

Slik gjør du:

1. Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsaker i en gryte med olje til løken er blank.

2. Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen.

3. Tilsett buljong og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i suppen rrett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten da vil øke.

(Oppskrift: MatPrat  / Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley)

 

Nudelsuppe på glass

SHOP0128_Remseelementer_EasiestWay_Mat_Liertoppen4

Du trenger:

50 g eggnudler

2 ss soyasaus

½ stk hønsebuljongterning

1 ½ ts sriracha (asiatisk chilisaus)

½ ts revet frisk ingefær

1 ts soyabønnepasta (misopaste), kan sløyfes

¼ pose babyspinat

1 stk gulrot

5 stk sukkererter

100 g grillet kylling, eventuelt rester av stekt bryst- eller lårfilet

1 stk vårløk

1 ss finhakket frisk koriander

 

Slik gjør du:

1. Kok nudler i en kjele med vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og la nudlene renne godt av seg. Legg dem i bunnen av et glass med lokk. 

2. Bland sammen soyasaus og buljongterning (knus den i mindre biter først), slik at buljongen løser seg opp. Bland inn sriracha, revet ingefær og eventuelt soyabønnepasta, rør til alt er godt blandet. Hell blandingen over nudlene i glasset. 

3. Legg babyspinat i glasset.

4. Skrell gulrot, skjær gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Kutt også sukkererter i tynne strimler. Legg strimler av gulrot og sukkererter over spinaten i glasset.

5. Riv grillet kylling i mindre biter. Har du litt kyllingbryst eller rester av kylling lårfilet fra middagen kan du godt bruke restene i suppen. Legg kyllingen over i glasset.

6. Ha også finhakket vårløk og koriander i glasset, og sett på lokk dersom suppen ikke skal spises med en gang. 

Når det er tid for lunsj, eller du skal spise suppen: Hell over kokende vann i glasset, la det stå et lite minutt og nyt den deilige nudelsuppen. 

(Oppskrift: MatPrat / Foto: Mari Svenningsen)

* Med forbehold om utsolgte eller utilgjengelige varer